Färgexperiment & actionmåleri

Måleriworkshop

Förra veckan hade jag glädjen av att starta upp workshops för elever i årskurs 1. om färg, måleri och konstnärligt samarbete.

Jag brinner för måleriet, och det är främst färgen som fascinerar mig och som är själva grunden för att lyckas eller misslyckas med sitt målande. Jag har en önskan om att barn skall få en tidig förståelse och erfarenhet av färg och konstnärliga processer, hur det går till när en konstnär tappar känsla av tid och förlorar sig i sitt experimenterande och skapande. Varför då liksom.. Varför är det så spännande..

Min workshop skulle innehålla två saker  bestämde jag mig för:

Ett gemensamt konstverk till klassrummet där de får erfara hur det är att måla utan krav på en stor yta. Samt hur aktiviteten/akten är själva verket och slutresultatet.

Den skulle också innehålla ett individuellt arbete, mer som ett experiment om varma och kalla färger, där de fick lära sig konkreta saker att ta med sig resten av sitt färgglada liv. Här introducerade jag också kort varför de kalla färgerna oftast finns i bakgrunden av klassiska målerier. (för att det ger illusionen av försvinnande långt där borta i horisonten så klart:)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.